VIDEO: Bio je to susret za pamćenje, jer ZAJEDNO SMO NAJJAČI!!! Sjajan odaziv na 2. međunarodnu konferenciju HUAS-a!

 

  • Bilo nas je preko 200 iz svih dijelova Hrvatske. Bilo nas je jako puno, mnogo više od očekivanog. Sve nas veže ista stvar, a to je auto struka te bolji položaj iste.  Evidentno je da samo povezivanjem i udruživanjem imamo neke šanse promijeniti sustav na bolje! U radu konferencije sudjelovali su i gosti iz bratskih udruga Slovenije i Srbije.Vaša strast, znanje i predanost auto struci doprinijeli su vrijednoj razmjeni ideja i iskustava. Sve to nas čini jačima i povezanijima. Kongres je bio koristan i inspirativnan. Stečena su nova znanja, novi kontakti, sve začinjeno druženjima što će obogatiti naš profesionalni razvoj.

Pozivam sve Vas da se učlanite u HUAS. Kao što ste se mogli uvjeriti HUAS je postao “ozbiljna priča”.Pristupnica u prilogu. Istu skenirajte i pošaljite ovdje.

Na našoj web stranici i Facebooku možete naći mnogo više o konferenciji. Od fotografija, preko napisa pa sve do video sa kongresa.

Hrvatska udruga auto struke ne želi ništa drugo nego dovesti u red tamne zone biznisa koja generiraju niz nezakonitosti i nepravilnosti. Potiče se sivu zonu i fušeraj koji bolno djeluje na ekologiju i naše prirodno okruženje. Jednako tako i monopolistički položaj osiguravatelja te nametanje niskih satnica, kao i brojne nagodbe…, uzrokuju pravi nered na tržištu. Učiniti ćemo sve da to u najskorije vrijeme riješimo. Dakako, nama u korist, sve u skladu s europskom zakonskom legistativom.

To su uglavnom bile i najvažnije teme o kojima smo razgovarali na 2. međunarodnoj konferenciji HUAS-a održanoj 20. studenoga u Kongresnom centru Hotela Antunović. Jednako tako pričali smo i o svemu onome što smo postigli u ovoj i koji su nam glavni ciljevi u 2024. godini.

U 2023. smo dokinuli poražavajuće niske satnice koju su monopolistički određivali osiguravatelji od samo 13 eura i na nekoliko puta više, a zajedno s Ministarstvom financija radili smo i na donošenju novog Zakona o obaveznom auto osiguranju. Brojna osiguranja našla su zajednički jezik sa servisima i napredak je evidentan. Osiguranja smo stisnuli i brojnim tužbama koje za vas pro bono radi naš odvjetnički ured, a do sada smo za Vas pokrenuli i više od 500 tužbi protiv osiguravatelja. I ni jednu do sada nismo izgubili.

Stoga nam se s povjerenjem obratite, jer nudimo vam zaštitu, pravnu pomoć, savjete, a dobrodošlo je i vaše znanje, iskustvo i pomoć. Učlanite se u HUAS, jer jedino je tako moguće relativno brzo mijenjati odnose koje nas smetaju i koji nam idu na štetu.

Jednako tako cilj nam je osigurati za oštećenike zamjenska vozila, koje u nas osiguranja ne daju! Već u Sloveniji je sasvim druga priča. Zamjensko vozilo posve je normalno i osigurava se potrošaču tijekom popravka. O tome je govorio na konferenciji Primož Krapenc, odvjetnik iz Ljubljane. Nešto što je bilo uobičajeno i u bivšoj državi danas to korisnicima osnovnog auto osiguranja u nas nije omogućeno.

U sljedećoj, 2024. godini, naš će fokus biti na radu na posve novom Zakonu o zbrinjavanju otpadnih motornih ulja i drugih materijala iz auto industrije i to sve u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i Fondom za zaštiti okoliša.


O nama

Dobrovoljna, neovisna, neprofitna interesna udruga poslodavaca auto struke u Republici Hrvatskoj. HUAS je član europskog udruženja autostruke (A.I.R.C.) Association Internacionale Des Reparateurs En Carrosserie