Stop nagodbama, monopolu osiguranja, neće nam oni određivati gdje će se auti popravljati, ubuduće će štete moći procjenjivati i serviseri

Sve to već provodi u djelo HUAS, koji je prekjučer izabrao agilnog Antonia Đuretu, diplomiranog pravnika za novog predsjednika Udruge koja okuplja velik broj svih onih kojima su auti profesija. Ogromne promjene se spremaju kad je riječ o pravima oštećenika u prometnim nezgodama, a jednako više nikada se neće dogoditi da se Vas i servisere ne pita o cijeni i kvaliteti usluge.

–           Omogućiti ćemo svim servisima da rade, a ne samo odabranim…, osigurat ćemo Hrvatskoj EU standarde i ukinuti one balkanske, rekao je na Skupštini novoizabrani predsjednik koji je u malo vremenu uspio toliko toga napraviti

Skupština Hrvatske udruge auto struka (HUAS) je na godišnjoj i izbornoj skupštini dana 30.11.2022. godine donijela neke važne odluke. Udruga je preko svojih članova na Skupštini izmijenila Statut Udruge, izabrala novog Predsjednika te je odredila nove zadatke i smjerove za budućnost. Uz to, Skupština je izglasala povezivanje HAUS s Udrugom Glas Poduzetnika kao partnerskom udrugom. Na Skupštini je bilo zastupljeno preko 30 glasova što pokazuje veliki interes članova da sudjeluju u radu HAUS.

1. Statut nije bio mijenjan od 2009. godine pa je bilo potrebno isti izmijeniti u skladu s vremenom odnosno modernizirati. Od novih izmjena Statuta treba izdvojiti da se omogućava članovima Skupštine elektroničko glasovanje (na daljinu) te sudjelovanje na sastancima putem video linka. Proširen je sastav izvršnog odbora na 10 članova, a koje odabire Predsjednik koji je ujedno i Predsjednik izvršnog odbora. Nema više mjesta Potpredsjednika već Predsjednika mijenja jedan od članova izvršnog odbora. Prava članova HAUS odnosno Skupštine i dalje su velika te je zajamčeno demokratsko odlučivanje.

2. Izabran je novi Predsjednik, gospodin Antonio Đureta kojeg je na tu funkciju predložio dosadašnji Predsjednik g. Iviček te članovi izvršnog odbora. Novi Predsjednik je izabran zbog iznimnih zasluga i uspješnih rezultata u protekle dvije godine na mjestu Tajnika i voditelja pravnih poslova HAUS. Skupština je odlučila izabrati mladog, sposobnog i ambicioznog čovjeka koji će dati novu energiju HAUS. Novi Predsjednik će prvi put u HAUS  biti Predsjednik profesionalac sa menadžerskim ugovorom o radu. Treba naglasiti da je novi Predsjednik izabran jednoglasno od svih članova na Skupštini.

Riječ novog Predsjednika HAUS: “Cilj nam je nastaviti uspješne projekte kojima se bavimo već dvije godine. HUAS smo pozicionirali kao važnu udrugu u RH s mnogobrojnim članstvom, a koja se prvenstveno bavi zaštitom autoservisa i auto kuća. Kao novi Predsjednik bit ću na usluzi članstvu kao i do sada te ćemo zajedno doći do nužnih promjena u sektoru popravka i naplate štete. Želimo u RH uvesti praksu zapadnoeuropskih zemalja kako bi naši klijenti, a to su prije svega vlasnici vozila, imali najbolju kvalitetu i siguran popravak, a naši članovi pravednu naknadu za svoj izvršeni rad. Treba svakako naglasiti da želimo biti partner nadležnim Ministarstvima, državnim tijelima i agencijama, leasing kućama i osiguravajućim društvima …”

O nama

Dobrovoljna, neovisna, neprofitna interesna udruga poslodavaca auto struke u Republici Hrvatskoj. HUAS je član europskog udruženja autostruke (A.I.R.C.) Association Internacionale Des Reparateurs En Carrosserie