Pojedinac može napraviti malo, udruga može ama baš sve

Danas slavimo 20 godina od osnivanja Hrvatske udruge auto struke

Prije točno dva desteljeća u Korenici je 14 servisa osnovalo je udrugu. Jedini cilj bio je pomoći auto servisima, auto struci i svima onima koji su vjerovali u zajedništvo. HUAS je u međuvremenu postao relevantna institucija i korektiv na tržištu. Idemo jako i nadalje. SRETAN NAM ROĐENDAN

Značajnu obljetnicu obilježili smo prije mjesec dana na Plitvicama. Proslavili smo je pomalo na nobičan način. Bili smo zamislili proveseliti se uz opuštajuću atmosferu, no naše se druženje pretvorilo i u vrhunsku konferenciju. Teme su se nametale same po sebi i iskoristili smo trenutak da bi još jednom potvrdili i same temelje na kojima je nastala Hrvatska udruga auto struke. Međusobno povezivanje poduzetnika kroz profesionalnu udrugu tako više nije karakterističn samo za razvijene zapadne države. Pojedinac ne može napraviti mnogo, no kolektiv, udruga može sve. Mi smo po tko zna koji put dokazali kako nas upravo zajedništvo pokreće. Neobavezujuća atmosfera bila je odlična platforma za rasprave koje su se same po sebi nametnule na dnevnom redu.

Proslavili smo 20. godišnjicu HUAS-a! Teo Perić, osnivač i prvi predsjednik HUAS-a u emotivnom govoru podsjetio je kad je zajedno s Ivicom Ivičekom i njih još 12 utemeljio Udrugu koja ne samo da je opstala, već je postala važna karika u zbližavanju i olakšavanju života svih onih koji nešto znače u hrvatskoj auto struci.

Prije 20 godina osnovali smo HUAS, jer smo znali da jedino zajedno možemo opstati, da zajedno možemo puno lakše rješavati probleme. Jedan od naših osnivača, Teo Perić možda je i na najbolji mogući način opisao znašenje Hrvatske udruge auto stuke.

– Drago mi je da i danas Udruga tako razmišlja, da nas je sve više.

Pri tome Teo Perić nije mogao sakriti suze i osjećaje koji su ga preplavili i to ne samo zbog sjećanja koja su navirala, već i zbog spoznaje da ono što su osmislili 2004. ima smisla. Danas je on odlučio povuči se iz biznisa i prepustiti štafetnu palicu mlađima. Kako je naveo, sve to zbog dobre organizacije, motiviranih nasljednika, ali i spoznaje da postoji netko, HUAS, tko je jamaca ne samo razvoja, već i zajedništva.

HUAS je živo biće, a Udruga je postala prava institucija koja se svakodnevno bori za bolji položaj auto struke u RH. Od državnih institucija, Ministarstava, medija, agencija, sudova, osiguranja, leasing društava .. svi znaju za HUAS. Kako je naglasio Antonio Đureta, predsjednik Udruge, najvažniji su sami članovi.

Dodao je:

Udruga su ljudi, udruga ste Vi.  Vi činite Udrugu i bez Vas ništa ne bi bilo moguće. Žao mi je jedino što ostali članovi nisu došli, da vide koliko nas ima i koliko nas je u ovom projektu i što smo učinili do sada i što sve možemo. Da vidite pripadnost. Zajedno radimo velike stvari. Vi radite razliku na terenu, zbog Vas se spremaju bolji dani za auto struku. Za Vas i Vašu djecu.

O nama

Dobrovoljna, neovisna, neprofitna interesna udruga poslodavaca auto struke u Republici Hrvatskoj. HUAS je član europskog udruženja autostruke (A.I.R.C.) Association Internacionale Des Reparateurs En Carrosserie