Nikad više sat rada servisa 100 kn, nikad više toliko fuša i sive zone, a ni šikaniranja radionica i nagodbi…

Sve o novom Zakonu o osiguranjima, pogledajte u subotu u 16 sati na HRT 4! Antonio Đureta, predsjednik HUAS-a gostovao je u popularnoj emisiji “Potrošački kod” koja najavljuje velike promjene u Zakonu o obaveznom osiguranju koji se nije mijenjao od 2009. godine. OBAVEZNO POGLEDAJTE!!!

Sve je bliže dan kad će u zaborav pasti osiguravateljski loby i monopol koji je dugi niz godine štitio osiguravatelje, a stavljao u težak položaj brojne servisere, a i potrošače. Izvjesno je kako više nikad neće biti da nam mizernu satnicu od samo 100 kuna određuju po svojoj volji, a ne po zakonu, po izdanoj fakturi. Nitko nema pravo određivati i gdje će se vozilo popravljari, a vaš račun dokument je koji se mora priznati svuda.

To su teme o kojima se pričalo na snimanju najnovije popularne TV emisije “Potrošački kod” koja će se emitirati u subotu na 4. programu nacionalne televizije.

Antonio Đureta govorio je o problemima potrošača-oštećenika, auto struke i skorim izmjenama Zakona o obaveznom osiguranju od autoodgovornosti. Bilo je riječi i o nagodbama, usmjeravanju vozila u privilegirane radionice, tužbama…, s naglaskom na skoroj izmjeni zakona. Po prvi put na javnoj televiziji pričalo se o temi za koju je auto struka izravno zainteresirana. Punih šest mjeseci vodili smo veliku bitku s izrazito jakim i krutim partnerima koji i dan danas teško pristaju na promjene. Očito je kako će ipak morati participirati u donošenju jednog posve novog i pravednijeg zakona, za sve a ne samo za njih. S Antonijem Đuretom u studiju je bio i sudski vještak gospodin Toth koji je bio odličan i u potpunosti na strani auto servisa. Jednako tako o zlouporabi nametanja radionica koje imaju pravo popravljati vozila stradala u prometnim nezgodama govorio je za “Potrošački kod” Igor Stažić, glavni urednik Starta. U emisiji je govorio i gospodin Hrvoje Pauković kao predstavnik osiguranja. Koliko su pripremljeni i involvirani za novo vrijme koje se na da izbjeći govori i činjenica da je javno zatražio odgodu izmjene Zakona do 9. mjeseca ove godine. Sve to je dokaz da smo uspjeli sa zahtjevima i reformom, da im je “voda došla do grla” te da nas očigledno nisu ozbiljno shvatili.Vjerujemo kako će emisija biti iznimno zanimljiva i kako će to biti zapravo točka na i naših napora da pravednije participiramo u ovom poslu koji nam zapravo život znači. Svakako pogledajte.

Emisija će se emitirati ove subote u 16,00 sati na HRT 4. Tko ne stigne pogledati, ista emisija biti će na youtube kanalu HRT-a, a bit će i reprizirana. O svemu ćemo Vas na vrijeme obavještavati.

O nama

Dobrovoljna, neovisna, neprofitna interesna udruga poslodavaca auto struke u Republici Hrvatskoj. HUAS je član europskog udruženja autostruke (A.I.R.C.) Association Internacionale Des Reparateurs En Carrosserie