Biramo novog predsjednika, tražimo više satnice, pravo da sami procjenjujemo i još žešće želimo osvariti svoja prava na rad i ravnopravnost

Pozivamo Vas na GODIŠNJU SKUPŠTINU UDRUGE HRVATSKE AUTO STRUKE! Odlučite sami o svojoj sudbini, birajmo zajedno najodvažnije i najbolje da nas vode. Pozvani ste svi, jedan član jedan glas! Nakon sjajnog odaziva na 1. KONGRES sad je red da sve ono što smo planirali i čim prije realiziramo. Dvorana Hotela “Diplomat” bila je ispunjena do zadnjeg mjesta. Neka tako bude i prekosutra, 30. studenoga u zagrebačkom “Ziceru”, na ZG Velesajmu od 17 sati. Što nas je više to smo jači i privrženiji ideji da mijenjamo svijet oko sebe, da se izborimo za svoja prava. Ciljeva imamo mnogo, a u fokusu nam je ukinuti poražavajuće niske satnice rada koje plaćaju osiguravatelji, smanjiti nagodbe, sivu zonu, fušeraj… Za EU standarde! Zapravo ne tražimo ništa više nego samo euoropske standarde u Hrvatskoj. Ostvarili smo već brojene pobjede, svi naši članovi participiraju u odlukama, imaju pravnu zaštitu, odvjetnike koje mogu koristiti za ostvarivanje svojih prava, platformu na kojoj slobodno mogu predlagati i mijenjati okružje. Naši članovi u posljednje vrijeme intenzivirali su svoje aktivnosti i ne samo u Udruzi. Zastupljeni smo u grupi koju je formiralo Ministarstvo financija i možemo se pohvaliti kako se naš glas dobro čuje, kako smo da dobrom putu da realiziramo svoje ideje. Odličan posao radimo i s Udrugom za zaštitu potrošača te s njenom predsjednicom, Anom Knežević. Pripremamo tektonske promjene u sustavu određivanja šteta od kasko i auto odgovornosti. Na dobrom smo putu da primjenimo europska pravila i da i sami serviseri mogu procjenjivati štetu, da se priznaje realna i istaknuta satnica lakirera, servisera, mehaničara, limara…, a ne on sramota od samo 120 kuna, koliko u pravilu odobravaju osigiravajuća društva. Uz sve to, na tragu smo i rješenja koje bi omogućilo da zahtjev za reviziju odštetnog zahtjeva mogu ubuduće postavljati i oštećenici, a ne samo osiguravatelji. Toliko toga ima i toliko toga je pred nama i zato dajte i Vi svoj doprinos ovim iznimno ubrzanim i kvalitetnim pomacima koje smo ostvarili u posljednjih nekoliko mjeseci.

Osim klasišnih tema, poput izvješća o financijama, o radu, na dnevnom redu ćemo imati i točku pod kojem čemo birati novog predsjednika, 11 članova Upravnog odbora te ostala tijela Udruge. Mijenjati ćemo i statut, a sve Vaše primjedbe i sugestije su i više nego dobrodošle.

Sukladno odluci Izvršnog odbora pozivamo Vas na Godišnju skupštinu Hrvatske udruge auto struke (HUAS) koja će se održati dana 30.11.2022. godine u 17 sati u uredima HUAS-a u prostorijama Zagrebačkog Velesajma, Pav. 12, Avenija Dubrovnik 15, 10000, Zagreb.

Sukladno odredbi članka 33. Statuta HUAS-a dužni smo održati Skupštinu najmanje jednom svake dvije godine.

Zbog “izvanredne situacije” biramo novog Predsjednika i članove izvršnog odbora te idemo u izmjene statuta.

Prema Statutu svaki član ima pravo na jedan glas. Pravo na glasanje imaju svi članovi koji su ispunili pristupnicu i koji su platili godišnju članarinu.

Odsutnog člana Skupštine može u glasovanju zastupati drugi član ili punomoćnik temeljem pisane punomoći koju je obvezan dostaviti predsjedavajućem najkasnije do početka sjednice Skupštine
Skupština može pravovaljano odlučivati ako je na sjednici nazočna ili zastupljena najmanje 1/3 članova.
Ako na sjednici Skupštine u roku od 1 sat nakon isteka vremena zakazanog početka rada Skupštine nije nazočan dovoljan broj članova, Skupština će moći donositi pravovaljane odluke bez obzira na broj nazočnih članova (članak 19. Statuta).

Svaki član Udruge ima pravo staviti svoj prijedlog ili komentar pa možemo isto prokomentirati na sjednici Skupštine. Zahtjeve primamo do kraja ovog tjedna. Slobodno dajte svoje prijedloge jer nam je u interesu da poboljšamo rad udruge.

Svaki član Skupštine ima pravo kandidirati se na izvršna mjesta u HUASu.

Svjedoci ste da se naša Udruga razvija ubrzanim tempom, da se povećao broj članova, da ima novaca u proračunu i da smo Udrugu digli na sasvim novu razinu. U Udruzi se konkretno radi na boljitku auto servisne djelatnosti. Postali smo medijski vidljiviji i u javnosti se priča o Vašim problemima.

U prilogu Vam šaljemo privremeni dnevni red Skupštine. Dodatne materijale slat ćemo ovaj tjedan.

Molim Vas da se odazovete na Skupštinu jer tada imate izravan utjecaj na rad Udruge putem svog glasačkog prava.

Svoj dolazak potvrdite putem mobitela ili ovdje na e-mail. 

Hrvatska Udruga Auto Struke

Izvršni odbor 

Antonio Đureta, Tajnik i voditelj pravnih poslova

mob: 0994502442, 0994879332
Unčanska 2, 10250 ZAGREB, CROATIA
OIB: 73323862409

O nama

Dobrovoljna, neovisna, neprofitna interesna udruga poslodavaca auto struke u Republici Hrvatskoj. HUAS je član europskog udruženja autostruke (A.I.R.C.) Association Internacionale Des Reparateurs En Carrosserie