97 tužbi podigli smo za Vas protiv osiguravatelja u samo 3 mjeseca, osiguravamo “besplatnog” odvjetnika, pravnu zaštitu, gotovo siguran ishod spora

Pozivamo Vas da koristite “besplatnu” pravnu pomoć! HUAS je tu za Vas i samo za Vas! Tužba, tužba i samo tužba natjerat će osiguratelje da promijene svoju dosadašnju nakaradnu politiku poslovanja i da ishodite bolje uvjete satnica, da sami participirate u određivanju šteta i svih ostalih odnosa s osiguravateljima.

Ako neki osiguratelji ne žele suradnju onda samo tužba pomaže. Koliko god se svi tužili na loše zakone i takvi kakvi jesu osiguravaju Vam gore navedeni minimum prava. Pokazuju to sad već i pravomoćne presude koje smo pokrenuli s nekim od naših članova. To je iznimno važno za budućnost, jer sudska praksa uvelike utječe na odluke sudaca. Otkako smo se krajem prošle godine aktivirali na ovom području tako se dogodio i svojevrsni bum. Vaše povjerenje u nas sve je veće, a podatak da smo do 09. veljače zaprimili sveukupno čak 97 vaših sporova zorno dokazuje što znači okupljanje, koja je uloga HUAS-a. Zajedno smo jači i pokazujemo ne samo snagu. već i znanje da se samo izborimo za prava koja nam pripadaju. Antonio Đureta, naš predsjednik, inače vrsni pravnik osigurao je niz uglednih hrvatskih odvjetnika koji nam pomažu u ovom poslu. Prema njegovim riječima od 97 sudskih predmeta koje vodimo za vas zanimljivo je kako smo podigli tužbe protiv 8 od 11 postojećih osiguravateljskih društava, a kako za sada najviše Vaših žalbi je adresirano na Allianz osiguranje. U nastavku donosimo popis svih tuženih osiguranja od strane HUAS-a te udio u ukupnom broju tužbi.

97 sudski predmeta protiv 8 osiguravajućih društava

1. ALLIANZ osiguranje – 41% sudskih predmeta
2. Generali osiguranje – 26% sudskih predmeta
3. EUROHERC osiguranje i Adriatic osiguranje – 9% sudskih predmeta
4. HOK osiguranje – 8% sudskih predmeta
5. Croatia osiguranje – 7 % sudskih predmeta
6. Uniqa osiguranje – 3 % – svi riješeni izvansudskom nagodbom u korist servisa i oštećenika
7. Triglav osiguranje – 2%
8. Sava osiguranje – 1%
9. Wiener osiguranje – 0%
10. Grawe osiguranje – 0%

Pozivamo sve članove da se koriste brojne pogodnosti koje Vam osigurava naša Udruga, a sada izdvajamo onu koja se tiče besplatnih pravnih savjeta, sudskog zastupanja, pravne pomoći… Pozivamo Vas da nam proslijedite sve problematične štete koje ste imali u zadnje tri godine. Naime, rok zastare je 3 godine pa sve štete do tada mogu se utužiti. Dakle, još uvijek nije kasno da zatražite i pravu cijenu rada za sve one usluge koje vam osiguranja nisu platila po realnim tržišnim cijenama i po onima koje inače koristite u Vašim radionicama.

Odvjetnički ured ZBA upravo se zahvaljujući i nama prometnuo u jedno od jačih odvjetničkih društava, bar kad je riječ o pravnim poslovima i odnosima s osiguravateljskim kućama. Tim mladih odvjetnika koji predvode “ZBA”, Ivan Župan, Melita Babić i Luka Antunović imaju nevjerojatno uspješnu bilancu zastupanja naših članova udruge. Do sada nisu izgubili ni jedan jedini proces, vezan uz našu Udrugu. Zato nemojte imati straha od upuštanja u procese, jer time ne samo da štitimo svoja prva, već se i borimo za što hitnije izmjene postojećeg zakona o obaveznim osiguranjima. Posljednji mjeseci bili su obilježeni našom velikom borbom za ispravljanjem brojnih nakaradnih stečevina koje su se i bez uporišta u zakonima učestalija u našoj praksi. Tako da više gotovo pa i nema osiguravatelja koji plaća onu famoznu cijenu sata rada od svega 100 kuna. Do pred koji mjesec bila je to kartelska cijena a većine osiguravatelja. Ona se mijenja iz dana u dan i u pravilu na zadovoljstvo servisera. Sve ovo navodimo jer i takav sudski presing prema dosadašnjoj osiguravateljskoj praksi uveliko nam omogućava uspješnu borbu za naša prava. Ukratko, zajedno smo jači!

O nama

Dobrovoljna, neovisna, neprofitna interesna udruga poslodavaca auto struke u Republici Hrvatskoj. HUAS je član europskog udruženja autostruke (A.I.R.C.) Association Internacionale Des Reparateurs En Carrosserie