Osiguravatelji u panici počeli “dizati” cijene sata rada i to samo onima koji se žale i prigovaraju. Mi Vam pružamo svu pomoć i onu pravnu!

Očito su naše aktivnosti pokrenule brojne osiguravateljske kuće koje se više ne drže tako slijepo sramotne satnice koju su sami propisali i koja se službeno nije mijenjala posljednjih dvadeset godina. Pod pritiscima sve više osvještenih servisera, mehaničara, autolakirera, limara, električara… nerijetko se događa da “ispod stola” osiguravatelji isplaćuju neke druge satnice u odnosu na one koje u pravilu uvijek komuniciraju, koje primjenjuju kod nagodbi i naravno kod svih onih koji misle da ih moraju prihvatiti. To je protuzakonito, jer satnica je tržišna kategorija i oni je mogu samo preporučiti, a nikako odrediti. Stoga je naš savjet da ponovo krenete u pregovore sa osiguravajućim društvima oko dogovora oko satnice. Ako nisu za dogovor, unutar HUAS-a imate pravo na pravnu podršku i naplatu putem suda.

To je neka okvirna satnica koju su ova osiguranja podigla u zadnjih par mjeseci naših pritisaka. Vidi se pomak sa 100 kn plus PDV. Naravno Vaši troškovi su puno veći i morate raditi po realnim izračunatim satnicama. Većim servisima ni ovo nije prihvatljivo i ja to razumijem. 

Antonio Đureta, predsjednik Udruge HUAS sugerira da ponovo krenete u pregovore sa osiguravajućim društvima oko dogovora i cijena satnica:

  • Ako nisu za dogovor unutar HUAS-a imate pravo na pravnu podršku i naplatu putem suda. Ugovore koje Vam šalje Generali na 150 kn plus PDV ja osobno ne bi potpisao nikad jer je omalovažavajući prema Vama. Takvo bahaćenje i prepotencija nije u skladu sa normalnim partnerskim odnosom. 

Donosimo popis osiguravajućih društava i trenutne satnice koje “priznaju” (plaćaju):

Adriatic i Euroherc osiguranje –  140 kn plus PDV (bez rabata na uslugu), 

Croatia osiguranje – 160 kn plus PDV (bez rabata na uslugu)

Wiener osiguranje  – 160 kn plus PDV (bez rabata na uslugu)

Generali osiguranje – 150 kn plus PDV (traži se potpisani ugovor)

Uniqa osiguranje – 140 kn plus PDV, ali prema informacijama idu do 160 kn plus PDV (bez rabata)

HOK osiguranje – 140 kn plus PDV

Allianz osiguranje – samoinicijativno diglo sa 81,96 kn plus PDV na 120 kn plus PDV

Sava osiguranje –  180 kn plus PDV

Triglav osiguranje – 180 kn plus PDV

Grawe osiguranje – 180 kn plus PDV

O nama

Dobrovoljna, neovisna, neprofitna interesna udruga poslodavaca auto struke u Republici Hrvatskoj. HUAS je član europskog udruženja autostruke (A.I.R.C.) Association Internacionale Des Reparateurs En Carrosserie