Allianz serviseru odbio platiti račun, sudac ih natjerao da plate spornih 30 eura, skupe troškove suđenja te da zanemare procjenu osiguravatelja!!!

Sve je više i sudskih presuda koje štite Ustav, servisere i potrošače. Ohrabrite se, raskinete ugovore, izračunate satnice, napravite cjenike i krenete sa tužbama. Pošaljite nam predmete. HUAS je tu da vam pomogne. Allianz nije htio platiti 30 eura, sad će ih platiti, baš kao i paprene sudske troškove!

Pritigla nam je još jedna presuda i to ona Trgovačkog suda u Zagrebu protiv Allianz osiguranja. Naš član je sukladno zakonskim propisima još 2021. godine fakturirao Allianzu 30 eura + PDV (225 kuna). Oni su odbili, a za razliku smo krenuli u spor. Tužba je pokrenuta prije 6 mjeseci. Sud je u cijelosti odbio tvrdnje Allianza i doslovno rekao da nisu u pravu. Radi se o neovisnom servisu sa odličnom kvalitetom usluge. Nepravomoćna presuda Trgovačkog suda možda i najbolje govori kako je pravda ipak dostižna i kako ne treba biti lijen i gubiti vjeru u pravosuđe i sustav. Očito je napokon stiglo vrijeme da se osiguravatelje spusti na zemlju te da ih se natjera da posluju u skladu s postojećem zakonskom regulativom te da poštuju, izdan račun, Ustav, jednakost i pravo na rad. Kako već ovih dana Nacrt prijedloga Zakona o obaveznim osiguranjima dolazi na Vladu, koja ga treba odobriti i potom poslati u Sabor, sve je izvjesnije kako će se i dodatnim normama poboljšati pravo i status potrošača i servisera.
Molimo Vas da se ohrabrite, raskinete ugovore, izračunate satnice, napravite cjenike i krenete sa tužbama. Pošaljite nam predmete.
Naši sjajni kolege iz odvjetničkog društva ZBA odlično vode predmete, a ova presuda je najbolji primjer. Dovoljno je da nam se sa svojim slučajem javite i mi vam jamčimo besplatno parničenje.

Foto: Alexander Fox | PlaNet Fox from Pixabay

O nama

Dobrovoljna, neovisna, neprofitna interesna udruga poslodavaca auto struke u Republici Hrvatskoj. HUAS je član europskog udruženja autostruke (A.I.R.C.) Association Internacionale Des Reparateurs En Carrosserie